Jeste li za ples i zagarantovanu zabavu? Imamo vam nešto otkriti!

Jeste li za ples i zagarantovanu zabavu? Imamo vam nešto otkriti!

Možda dugo nismo čuli pitanje: “Jesi li za ples?” ali zato svakodnevno slušamo koliko je ples koristan za naše zdravlje i raspoloženje.

Mnogobrojna istraživanja pokazuju da je ples više od zabave. Pored toga što će vaše raspoloženje dosegnuti novi nivo i naučit ćete nove korake koji će osvojiti sve oko vas kada zaplešete i pred njima, ples je koristan i za druge stvari.On održava naš um oštrim, a srce čini zdravim. Pokazalo je to i istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji i objavljeno u American Journal of Preventive Medicine. U njemu je učestvovalo čak 49.000 ljudi. Oni su uporedili zdravstvene efekte hodanja i plesa i ustanovili da je ples povezan s manjim rizikom od smrti od srčanih bolesti.

Znate da uz ples možete sagoriti i kalorije? Odlično, jer to je sigurno razlog više da mu date svoju pažnju!Ne znate gdje biste mogli ludo zaplesati, naučiti nove korake, a da možete birati i da li će grupa biti veća ili manja koja će plesati sa vama? 

Mi znamo! Centar za ples i rekreaciju ima različite ponude programa plesa i uopšte nije važno koliko godina imate!To je mjesto gdje svako može pronaći nešto za sebe!Nalaze se u Tuzli, a kontaktirati ih možete putem njihove facebook stranice ili na broj telefona: 061 738 580!Zaplešite još danas, jer Vi odlučujete kakav će biti ritam Vašeg raspoloženja.

(radiokameleon.ba)

Leave a Reply