Nastavljamo pisati pozitivne priče u Tuzli

Nastavljamo pisati pozitivne priče u Tuzli

Šef diplomatskog Predstavništva Azerbajdžana Elnur Guliyev odlučio je posjetiti mjesto na kome se trenutno okuplja najveći broj ljudi kada su u pitanju sve dobne skupine. Nakon što je upoznao tim našeg Centra u našem gradu, poželio je vidjeti kako izgledaju naši treninzi.

„Bio je oduševljen i najljepše je to kada na nečijem licu vidite da to ne krije. Tuzla mu je prelijep grad i kaže da imamo tu neku posebnu energiju. Mišljenja je, kao i mi, da ovaj grad ima ogroman potencijal i da ga treba iskoristiti.“ – kazala je Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Od svega ga je najviše oduševilo to što se osnovalo mjesto gdje se svim dobnim skupinama poklanja ista pažnja.

„To nije čest slučaj, nažalost, u našoj zemlji. Često su programi usmjereni za mlade, ili isključivo za djecu, ponekad za osobe treće životne dobi, ali malo gdje imate sve to skupa. Mi smo uspjeli stvoriti jedno takvo mjesto, a da se pri tome svi osjećaju odlično jer su tu gdje jesu. Gospodin Elnur Guliyev, baš kao i mi, smatra da je divno to što osobe treće životne dobi imaju pažnju koju zaslužuju i svoje dane provode na jedan aktivan način.“ – kazala je Azra, PR Centra za ples i rekreaciju.

Kao znak pažnje i lijepo sjećanje na Tuzlu, Centar za ples i rekreaciju uručio mu je prigodan poklon.

Leave a Reply