Plesom do pravilnog razvoja

Plesom do pravilnog razvoja

Centar za ples i rekreaciju u Tuzli realizuje projekat „Plesom do pravilnog razvoja“, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla. U realizaciju projekta je uključeno deset osnovnih škola sa područja grada Tuzle, gdje instruktori besplatno podučavaju ples učenicima u cilju njihovog zdravog razvoja.

Ovim projektom želimo postići da se djeca počnu više baviti sportskim aktivnostima i pokazati im da je to više cool od sjedenja za kompjuterom. Čak je i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije za djecu školskog uzrasta minimalno sat vremena dnevno baviti se nekom fizičkom aktivnošću. Tako ćemo postići pravilan razvoj djece.

Učenici trenutno prolaze kroz dvomjesečnu plesnu obuku i uče osnove određenih plesova da bi se pri završetku projekta predstavili na takmičenju svih škola koje učestvuju u ovoj priči.

Najbolja ekipa će dobiti nagradu, kako dolikuje pravom takmičenju, a naš zlatni sponzor je M-Bike Shop.

Cilj projekta jeste podizanje svijesti mladih, ali i odraslih da se kroz kreativne plesno-sportske programe i sadržaje može izuzetno doprinijeti zdravom razvoju djeteta, što u konačnici treba da koristi ukupnoj kvaliteti života djeteta  i sticanju saznanja o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću tokom cijelog života.

U okviru deset osnovnih škola u Tuzli koje su učesnice projekta djeca su već počela sa učenjem osnovnih plesnih koraka. Međutim, zainteresovani se još uvijek mogu pridružiti „Plesu do pravilnog razvoja“, a vrhunski treneri potrudit će se da brzo nadoknade propušteno.

Pripreme za takmičenje:

OŠ KŠC “Sv.Franjo”

OŠ BRČANSKA MALTA

OŠ PAZAR

OŠ SJENJAK

OŠ SLAVINOVIĆI

OŠ SOLINA

OŠ MEJDAN

OŠ NOVI GRAD

Leave a Reply