Hip-Hop

Šta je u stvari hip hop?

Hip hop je kulturni pokret, ali i plesni stil, koji je nastao 70-ih godina na ulicama Bronx-a (New York) i tada se proširio po cijelom svijetu. Hip-Hop, kao deo Street dance-a, je  modifikovani oblik disko plesa kojem je osnovna karakteristika kreativnost i izražena ritmičnost pokreta. Predstavlja kulturu savremenog doba, način izražavanja, za mnoge čak i način života! Danas se hip hop sastoji od plesnih pokreta koji su skakutavi i energični i kao takvi posebno zanimljivi mlađoj populaciji. U spotovima najpopularnijih izvođača kao što su Justin Bieber, Beyonce, Jennifer Lopez, Usher i drugi posebno se ističu hip hop pokreti i koreografije.

Zašto trenirati baš hip hop?

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi djecu trebali podsticati da vježbaju, a neki od njih su prekomjerna težina, provođenje previše vremena sjedeći ispred knjige ili računara, pa i mobitela. Uz hip hop ples djeca imaju mogućnost psihičkog i fizičkog razvoja, jer učenje novih pokreta zahtjeva korištenje uma i pokretanje tjelesnih mišića. Dakle, ovi treninzi razvijaju motoričke sposobnosti i koordinaciju, ali takođe su kooperativni, odnosno djeca se socijalizuju i uče kako da kroz timski rad postignu što bolje rezultate.

E, pa sad, dragi danceri, ako vam ovo nije bilo dosta informacija…

Dođite i uvjerite se sami koliko vam leži Hip hop. Pozvani su svi; stari i budući polaznici kursa. Svi se udobno obucite (može trenirka i tenisice) i dođite ‘hopati’ s nama.

Vrijeme održavanja

Subota
10:00 - 11:00
Nedjelja
10:00 - 11:00

O programu

Korisnici:
Djeca i mladi u adolescentskoj dobi
Kadrovi:
Voditelj programa i pomoćnik voditelja
Trajanje programa:
Neograničeno, 2 puta sedmično
Cijena programa:
40 KM mjesečno, Popust od 25% prilikom upisa ostvaruje se ukoliko dolazi dvoje iz porodice, 3 i više članova iz iste porodice ostvaruje popust od 35%
Broj polaznika po grupi:
maksimalno 15
Grupe struktuirane po starosnoj dobi:
7,8,9 godina, 11,12,13 godina i 14+
Categories