Latinoamerički & standardni – djeca

Latinoamerički i standardni plesovi

Ovi satovi su otvoreni za svu djecu od 7 do 20 godina starosti bez obzira na njihovo plesno predznanje. Smješteni su u grupe od 1 do 4 s obzirom na njihovu dob. Kroz dječje plesne radionice radimo na plesno – ritmičkom odgoju. Naravno nivo i težina plesnih vježbi i elemenata koje uče odgovaraju dobi djeteta. Slušanjem i izvođenjem pokreta na brojalice, ritmove i muziku kod djece razvijamo osjećaj za dinamiku, vrijeme, mjeru i ritam. Obrađujemo plesove samba, rumba, cha-cha-cha, jive, paso doble, engleski i bečki valcer, tango, slowfox i quick step.

Zašto trenirati latinoameričke i standardne plesove?

Radi se o harmonično izvedenom kretanju uz muziku koje kod djece razvija kreativnost, koordinaciju, smisao za estetsko doživljavanje i stvaralačku intuiciju. Pri tom djeca oblikuju i jačaju svoje tijelo, te usvajaju plesnu tehniku. Ona  jača pojedine grupe mišića u svrhu pravilnog držanja, osvještavanja tijela, opšte kondicije, fleksibilnosti i pokretljivosti tijela kako bi se postigla vještina i sklad pokreta. Cilj nam je kod djece razvijati svijest o tijelu u plesnom kretanju, poticati ih na kreativnost, izražajnost, maštovitost, istraživanje, samostalno oblikovanje manjih plesnih i ritmičkih cjelina, te improvizaciju. Koreografije koje nastaju na satovima prikazujemo na produkcijama, plesnim susretima i festivalima.

Vrijeme održavanja

Utorak
19:00 - 20:00
Četvrtak
19:00 - 20:00
Subota
11:00 - 12:00
Nedjelja
11:00 - 12:00

O programu

Korisnici:
Djeca oba spola od 7 do 20 godina
Kadrovi:
Voditelj programa, pomoćnik voditelja
Trajanje programa:
šest mjeseci, dva puta sedmično, fond sati 48
Cijena programa:
40 KM mjesečno, Popust od 25% prilikom upisa ostvaruje se ukoliko dolazi dvoje iz porodice, 3 i više članova iz iste porodice ostvaruje popust od 35%
Categories