Škola plesa 50+

Opis programa

Realizirat će se osnove plesova Salsa, Engleski valcer, Bi – Bap, Merenge, Disco dance,Macarena i drugi.) Radi se grupno uz muziku, vježbe se zasnivaju na podizanju i stimuliranju sistema za disanje, povećanju i poboljšanju pokretljivosti zglobova te elastičnosti vezivnog i mišićnog tkiva. Plesne aktivnosti višestruko su korisne i blagotvorne u starijoj dobi. Uz saradnju sa nutricionistom daju se preporuke za način zdrave prehrane.

Dobrobiti plesa kao rekreacije

Brojna su istraživanja dokazala povezanost plesnih aktivnosti, zdravlja i kvalitete života starijih osoba. Plesne aktivnosti pozitivno utiču na unaprjeđenje mišićne snage i izdržljivosti, kao i na održavanje motoričkih i mentalnih sposobnosti i ravnoteže. Također, ovakva vrsta aktivnosti doprinosi nižem riziku za pojavu demencije i depresije, ali i osteoporoze, dijabetesa, metaboličkog sindroma i određenih koronarnih i cerebrovaskularnih bolesti.Naravno, osim fizičkih blagodati plesnih aktivnosti, valja istaknuti i pozitivan uticaj koje imaju i na dojam o nama samima. Pomažu nam razvijanje našeg socijalnog i kulturnog identiteta, a pozitivno utiče na samopouzdanje i osjećaj kontrole nad vlastitim životom. Ples nam pomaže izraziti vlastitu kreativnu energiju i pronaći inspiraciju i unutarnju snagu.

Vrijeme održavanja

Ponedjeljak
17:00 - 18:00
Srijeda
17:00 - 18:00

O programu

Korisnici:
Osobe starije dobi (od 50 i više godina)
Kadrovi:
Voditelj programa, nutricionista
Trajanje programa:
Šest mjeseci, dva puta sedmično, fond sati: 48
Cijena programa:
40 KM mjesečno, Popust od 25% prilikom upisa ostvaruje se ukoliko dolazi dvoje iz porodice, 3 i više članova iz iste porodice ostvaruje popust od 35%
Categories