Yoga

Zašto Yoga/Joga?

Praksa joge je cjelovit sistem koji vodi ka jedinstvu tijela, uma i duše prirodnim putem. Odmah nakon časa joge vaše moždane funkcije su znatno poboljšane, smanjen je nivo stresa, povećana je fleksibilnost i vitalnost. Redovno praktikovanje joge jača kosti; regulira tjelesnu težinu; umanjuje hronične bolove, rizik od srčanih bolesti i anksioznost; poboljšava osjećaj ravnoteže i kapacitet pluća.

Kurs je osmišljen kao mehanizam nošenja sa izazovima savremenog životnog stila, te je iznimno koristan za početnike ali i polaznike sa različitim prethodnim znanjima. Kurs odgovara svim starosnim grupama, ne zahtjeva akrobatske sposobnosti i pruža mogućnost vježbanja joge i fizički nespremnima. Temeljni cilj našeg zajedničkog rada je postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, društvenog i duhovnog zdravlja spajanjem drevnih duhovnih tehnika i mudrosti Indije sa znanjem savremenog doba.

Polaznici će tokom 2-mjesečnog kursa povezivati važne teorijske osnove sa jogijskom praksom kako bi ovladali ključnim tehnikama, stekli vještine i ostvarili postavljeni cilj. Jedan čas u trajanju od 60 minuta će se sastojati od kombiniranja vježbi za tri navedena aspekta. Pri tome ćemo koristiti elemente različitih stilova joge: Hatha joga, Vinyasa joga (Flow & Power), Iyengar joga, Kundalini joga i joga nidra.

Vrijeme održavanja

Utorak
20:00 - 21:00
Četvrtak
20:00 - 21:00

O programu

Korisnici:
Ženska i muška populacija svih uzrasta
Kadrovi:
Voditelj programa
Trajanje programa:
Početni kurs: dva mjeseca, dva puta sedmično, fond sati 16
Cijena programa:
40 KM mjesečno, Popust od 25% prilikom upisa ostvaruje se ukoliko dolazi dvoje iz porodice, 3 i više članova iz iste porodice ostvaruje popust od 35%
Broj polaznika po grupi:
maksimalno 25
Categories